Kuidas laadida faile serverisse

Faile saab serverisse laadida põhiliselt kahte moodi. Kõige populaarsem viis selleks on FTP vahendusel. Kui aga ei ole FTP võimalust, saab administratsiooniliideses laadida ka failihaldurist faile serverisse.

Kuidas laadida FTP-ga faile serverisse:

  1. Kui Sul veel ei ole FTP programmi arvutis, siis paigalda see. Tasuta ja eestikeelset FTP programmi on võimalik alla laadida siit: http://filezilla-project.org/download.php?type=client

  2. Kui FTP programm on paigaldatud arvutisse ja on avatud, siis sisesta programmi üleval real väljale „Server“ oma kodulehekülje aadress (näiteks sinunimi.com), „Kasutajanimi“ kohale sisesta oma administratsiooniliidese kasutajanimi ning „Parool“ kohale sisesta administratsiooniliidese salasõna. Pordi välja võid tühjaks jätta, kui aga mõni programm siiski nõuab selle ise sisestamist, siis määra pordi numbriks 21. Nüüd jääb veel üle klõpsata nuppu „Kiirühendus“.
    Kõik salasõnad leiad e-mailist pealkirjaga „Uue konto informatsioon“, mis saadeti Sulle virtuaalserveri tellimisel.

  3. Vasakul näed Sa oma arvutis olevaid faile ja paremal aknas näed serveris olevaid faile. Failide ja kaustade üles ja alla laadimiseks tee soovitud failil või kaustal parempoolne hiireklõps ja vali avanevast menüüst kas allalaadimine või üleslaadimine vastavalt soovile.

  4. Kõik failid, mis peaksid olema sinu koduleheküljel näha, tuleks laadida kataloogi „public_html“ või „www“.

Kuidas laadida failihalduriga faile serverisse:

  1. Failihalduri avamiseks klõpsa administratsiooniliidesest ikooni „File Manager“.

  2. Faile saab serverisse laadida ülevalt menüüst nupu „Upload“ alt. Serverist on võimalik faile alla laadida klõpsates failil ning seejärel ülevalt menüüst „Download“ nuppu klõpsates.

  3. Kõik failid, mis peaksid olema sinu koduleheküljel näha, tuleks laadida kataloogi „public_html“ või „www“.

  • 3 kasutajal oli sellest artiklist kasu
Kas see artikkel oli kasulik?